Instagram komt met nieuwe functie 'Go live with a friend'

Je kent het wel, live streamen op Instagram. Niet voor iedereen weggelegd en dat merkte Instagram zelf ook. Daarom hebben zij nu een nieuwe functie geïntroduceerd om het live streamen voor meer mensen aantrekkelijk te maken; 'Go live with a friend'. 

Je kan je vriend of vriendin uitnodigen om samen live te gaan, maar hoe werkt het nou precies? 

 

  • - Je opent de Instagram app 
  • - Start een live stream
  • - Tik op het nieuwe icoontje rechtsonder in beeld 
  • - Nodig de juiste persoon uit voor de live stream
  • - Maak je live stream!

Tijdens de live stream zie je jezelf op de ene helft van je scherm en zie je degene die je uitgenodigd hebt op de andere helft. Het icoontje van de functie blijft in beeld staan. Als je deze opnieuw aantikt kan je een persoon uit de live stream verwijderen en vervolgens weer iemand anders toevoegen. Op deze manier kan je dus in één live stream verschillende gesprekken voeren met verschillende mensen!

 

 

Ook voor bedrijven zou dit interessant kunnen zijn om bijvoorbeeld meerdere mensen over een bepaald onderwerp aan het woord te laten. Je kunt zelf instellen voor wie de live stream zichtbaar is. Dit kan alleen voor jouw volgers zijn, maar je kunt ook aangeven dat de volgers van de persoon of personen waarmee je de live stream maakt het mogen zien. 

 

 

Let wel op dat wanneer je een live stream maakt met de functie 'Go live with a friend' dat deze daarna in principe direct verwijderd wordt. Dus deze hanteert niet de 24-uurs regel zoals de normale Insta stories en live streams wel hebben. Dit betekent dat je dus alleen de mensen bereikt die direct meekijken! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0