10 tips voor Social Media content

 Weet jij niet goed hoe je de (potentiële) moet bereiken via je Social accounts? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet! Hiermee kun je je bericht toch aantrekkelijk maken en op die manier meer likes vangen! 

 

1. Humor 

 Hier en daar mag wel wat humor gebruikt worden. Een grappige afbeelding of een leuke uitspraak zorgen voor lach op het gezicht. 

2. Kortingen, acties 

 Wij Hollanders zijn dol op acties en kortingen. Zodra je een like & win actie online zet, zul je zien dat deze meer mensen bereikt dan een normaal bericht. Let wel op dat je na je like & win actie duidelijk laat zien dat er ook daadwerkelijk een winnaar uit wordt gekozen. 

3. Meten is weten

 Wat werkt nou wel en wat werkt nou niet? Kijk bij de statistieken van je pagina. Hier kan je ook zien welke soort berichten het beste worden ontvangen door je volgers. 

4. Durf vragen te stellen 

 Interactie met je volgers is belangrijk. Durf dus vragen te stellen. Dit kan tegenwoordig zelfs gewoon al in de vorm van een poll. Op deze manier kan je je producten of diensten verbeteren.

5. Blijf menselijk 

 Wordt niet té zakelijk. Je volgers mogen af en toe wel een foto van een leuke gebeurtenis of een borrel met het bedrijf langs zien komen!

6. Tips & trucs

 Geef leuke tips over jouw product of dienst. Dit is interessant voor je volgers!

7. Creëer een platform

 Zorg dat je volgers kunnen discussiëren over je product of dienst op jouw platform. Vraag ze bijvoorbeeld om ideeën of dat ze een leuke foto met een bepaald thema willen opsturen. Deze moeten natuurlijk wel aansluiten op jouw product of dienst.

8. Inspireer anderen 

 Zorg dat je een inspiratie bent voor anderen. Denk hierbij aan mooie filmpjes, mooi foto's en indrukwekkende quotes. Blijf ook hier wel weer dicht bij je product of dienst. 

9. Terugkerende thema's 

 Zie je nou in je statistieken dat een bepaald bericht (met een bepaald thema) het heel goed doet? Waarom laat je het dan niet vaker terugkomen? Zo creëer je een 'fanbase' en blijven je volgers speciaal daarvoor terugkomen.

10. Hergebruiken

Mooie tekst of afbeelding bij een concullega gevonden? Voor een afbeelding: hergebruik deze dan en zet je eigen tekst erbij. Voor een tekst: gebruik het als inspiratiebron en geef er je eigen draai aan! 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0